Wednesday, January 1, 2020

Homestay Kuantan Pahang RM150 Call /WASAP 010-4645377

HOMESTAY KUANTANAREA TENGAH BANDAR 


Senarai homestay yang terdapat di Kuantan. Senarai homestay seluruh Malaysia yang murah dan terbaik. Tempah secara terus dengan pemilik homestay.


 010-4645377 EN AMIN

Kami pakar dalam menyediakan homestay bagi membantu anda menginap dengan selesa dan selamat.

Kelebihan :
  • Kelengkapan Rumah Yang Lengkap
  • Lokasi di Tengah-Tengah Bandar Kuantan, DI BELAKANG COWBOY BARU
  • Jalan Wong Ah Jang

Pandangan Hadapan Homestay

Ruang Tamu

Bilik 1 = Katil + Air Cond + Kipas + Bilik Air

 Bilik 2 = Katil + Air Cond + Kipas

Bilik 3 : Katil + Kipas

Dapur : Peti Sejuk + Tempat Memasak + Pemanas Air + Rice Cooker

Mesin Basuh + Mesin Pengering Baju (1hour)

Penyangkut Kain + SeterikaAlamat : 
12, Lorong Seri Teruntum 117, Taman Central Park, 
25100 Kuantan, Pahang, Malaysia

Location : 3°48'16.7"N 103°18'54.9"E
Untuk Tempahan Sila Hubungi Segera :
(Sila WhatsAp Untuk Respon Segera)

En Amin : +6010-4645377
En Amin : +6010-4645377
En Amin : +6010-4645377
KEMUDAHAN


1. 3 Bilik tidur ( Katil Queen )

2. 2 Aircond

3. 2 Bilik Air

4. 2 Toto tambahan dan bantal serta selimut

5. Sofa 2 + 1

6. TV 16 inci

7. Iron

8. Meja kopi

9. 3 karpet di ruang tamu

10. Kipas siling di ruang tamu dan setiap bilik

11. Dapur memasak

12. Peti sejuk
13. Pemanas air elektrik
14. Periuk nasi
15. Sejadah
16. Mesin Basuh
17. Dryer  1 jamTempat Berdekatan

1. Pusat Bandar - 2 minit
2. Pasar Raya Cowboy - 1 minit
3. Kuantan Parade - 2 minit
4. Stadium Darul Makmur - 3 minit
5. Teluk Cempedak - 15 minit
6. Hospital HTAA - 3 minit
7. Muzium Sungai Lembing - 30 minit
8. Medan selera t. lumpur - 10 minit
9. Terminal Bas Sentral Kuantan - 5 minit
10. Kolam Renang MPK - 3 minit
11. Gambang Water Park - 20 minit
12. Kuantan Airport - 10 minit
13. Pejabat Pendidikan Daerah - 15 minit
14. Politeknik Sultan Haji A. Shah - 8 minit
15. Kolej Shahputra - 3 minit
16. Universiti Malaysia Pahang - 20 minit
17. Universiti Islam Antarabangsa - 5 minit
18. Jabatan Pengangkutan Jalan - 5 minit
19. Jabatan Pendidikan Pahang - 5 minit
20. Wisma Belia - 5 minit
21. Kolej Profesional Mara Indera Mahkota - 5 minit
22. Kolej Komuniti - 5 minit
23. Jabatan Kastam - 5 minit
24. KWSP - 7 minit
25. Dewan SUKPA - 7 minit
26. Pasar Besar Kuantan - 3 minit
  
17 Tempat Menarik Di Kuantan 
Daerah Kuantan merupakan ibu negeri bagi Pahang Darul Makmur yang pastinya memiliki kelebihan tersendiri berbanding 10 daerah lain yang terdapat di negeri ini. Kedudukan daerah Kuantan yang berhampiran dengan Laut China Selatan menjadikan lokasi ini lebih istimewa apabila terdapatnya pantai-pantai yang indah sebagai salah satu daya tarikan perlancongan di negeri Pahang. Oleh itu, tulisan ini akan mengulas 20 tempat menarik di Kuantan, Pahang bagi memudahkan anda merancang percutian ke sana kelak.

Masjid Sultan Ahmad Shah, Kuantan

Masjid Sultan Ahmad Shah yang tersergam indah di tengah-tengah Bandar Kuantan ini telah direka dengan batu marmar khas yang bersinar cantik apabila terkena pantulan cahaya matahari dan pasti akan memukau pandangan mata uang melihatnya. Masjid ini merupakan salah satu masjid negeri yang terletak di tengah pusat bandar berhampiran dengan padang Majlis Perbandaran Kuantan. Keluasan masjid Sultan Ahmad Shah ini mampu menampung kira-kira 10,000 orang jemaah dalam satu-satu masa, menjadikan masjid ini yang terbesar di negeri Pahang. 
Di samping itu, menara masjid ini yang berukuran 180 kaki menjadikan ianya antara masjid yang terkenal di negeri Pahang.Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh di tempah dengan menghubungi talian 010-4645377.  


Petrosains Play Smart Kuantan

Sebuah lagi lokasi menarik yang perlu dikunjungi iaitu Petrosains Smart Kuantan pastinya akan memberi keceriaan kepada anak-anak semasa bercuti. Kanak-kanak akan terhibur dengan permainan yang tersedia di Petrosains Smart seperti trek kereta, ruang main bola, pertandingan mewarna, pertandingan menampal, dan banyak lagi.

Pusat sains mini ini memberi peluang kepada pengunjung cilik untuk menerokai dunia sains yang hebat melalui pembelajaran yang sangat menyeronokkan tanpa membuat mereka merasa terbeban atau bosan. Selain itu, kanak-kanak akan menimba ilmu baru berkaitan dunia sains berkaitan dengan kehidupan mereka. Justeru, pengunjung tidak perlu melepaskan peluang untuk datang bersama anak-anak kerana masuk ke Petrosains Smart Kuantan ini adalah percuma dan tempat ini telah dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan untuk kanak-kanak.

Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377.

Mini Zoo Teruntum

Mini Zoo Teruntum merupakan salah satu tempat menarik yang boleh lawati bersama anak-anak dan keluarga. Kawasan mini zoo ini mempunyai landskap yang menarik dan amat sesuai untuk aktiviti beriadah sambil melihat haiwan yang dipamerkan. Zoo mini ini tidak mengenakan sebarang bayaran masuk kepada pengunjung dan di sini juga terdapat pelbagai haiwan yang ditempatkan di sangkar seperti burung unta, kancil, burung, buaya, arnab, burung merak, landak, seladang, pelanduk, ular, orang utan dan juga kura-kura gergasi pasti memikat hati pengunjung.

Selain itu, kemudahan asas seperti tandas, tempat letak kereta dan sebagainya juga disediakan bagi keselesaan pengunjung. Pengunjung juga tidak perlu risau untuk mendapatkan makanan kerana bahagian bawah atau luar zoo mini ini terdapat gerai-gerai makanan untuk menjamu selera.

 Justeru, percutian pasti akan lebih menggembirakan apabila pengunjung yang datang bercuti bersama anak-anak melawati lokasi ini. Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377.

Pantai Sepat


Pantai Sepat lebih dikenali dengan nama Tanjung Sepat oleh penduduk sekitarnya merupakan perkampungan Melayu nelayan popular di Kuantan. Pantai ini terletak lebih kurang 10 kilometer dari bandar Kuantan dan selatan bandar Pekan pasti memberi peluang kepada pengunjung untuk merasai pengalaman berada di perkampungan nelayan.
Keindahan panorama yang dihiasi pokok-pokok pastinya sesuai untuk melakukan aktiviti fotografi. Selain itu, pengunjung juga berpeluang melakukan aktiviti seperti bermain layang-layang, memancing dan menjala ikan ketika berada di Pantai Sepat. Lokasi ini turut menawarkan perkhidmatan menunggang kuda kepada pengunjung yang ingin bersiar-siar di tepi pantai.Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377.

East Coast Mall Kuantan

 (ECM) merupakan sebuah kompleks membeli belah yang terkenal yang baru dibina di bandar Kuantan. Kompleks membeli belah ini pastinya akan menjadi syurga buat penggemar atau ‘kaki shopping’. Terdapat banyak kedai berjenama, wayang, pusat karaoke dan bowling disediakan di sini. Selain membeli-belah terdapat banyak cafe dan kedai makan yang menyediakan pelbagai jenis makanan dalam dan luar negara boleh lawati. Di sekitar ECM ini juga terdapat banyak lot kedai dua tingkat untuk anda membeli-belah sambil bersiar-siar. Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377.

Pantai Teluk Cempedak

Pantai Teluk Cempedak atau lebih dikenali sebagai PTC cukup terkenal di kalangan pengunjung yang berasal dari negeri Pahang sendiri. Pantai Teluk Cempedak cukup sinonim dengan daerah Kuantan dan popularitinya juga setanding dengan infrastruktur yang terbina telah menjadikan lokasi ini sebagai destinasi pilihan pengunjung ketika percutian.

Kemudahan jambatan yang direka khas menyusuri sepanjang pesisir pantai ini, pastinya akan memberi keselesaaan kepada pengunjung yang hadir untuk menikmati keindahan alam di sekitar Pantai Teluk Cempedak. Selain dapat menikmati kecantikan pantai pengunjung juga berpeluang untuk merasai kedamaian hutan ketika berada di sini kerana terdapat sebuah hutan rekreasi berhampiran yang terpelihara supaya kelestarian alam di pantai tersebut tetap terjamin.

Panorama semula jadi seperti longgokan batuan, kehijauan hutan dan pasir pantai yang memutih ini pastinya akan memberi sudut penggambaran yang cantik. Pantai Teluk Cempedak juga mempunyai kemudahan asas yang lengkap seperti surau, tandas, hotel, restoran, gerai akan memudahkan pengunjung. Terdapat juga gerai kraf tangan yang menjual cenderamata untuk pengunjung yang ingin membeli hadiah kepada sanak saudara apabila pulang daripada percutian ini ataupun dijadikan sebagai kenang-kenangan. Oleh itu, pengunjung perlu melawat Pantai Teluk Cempedak apabila bercuti ke Kuantan, Pahang. Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh di tempah dengan menghubungi talian 
 010-4645377. 

 

Taman Tasik Bandar Kuantan

Taman Tasik Bandar yang terletak di Bandar Indera Mahkota ini dikelilingi pokok-pokok menghijau dan tasik pasti akan memikat pengunjung dengan keindahan dan ketenangan. Kedudukan taman ini yang berdekatan dengan Universiti Islam Antarabangsa pastinya akan memudahkan pengunjung untuk mencari lokasi ini.

Pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan apabila berada di sini seperti berjoging, bermain bola tampar, dan sebagainya. Terdapat juga aktiviti berkayak disediakan kepada pengunjung dengan bayaran semurah RM12 untuk dua orang dan RM8 untuk seorang bagi melakukan aktiviti berkayak di tasik. Aktiviti ini pastinya akan menerujakan pengunjung yang belum pernah atau berpeluang untuk melakukan aktiviti ini.

Di samping itu, pengunjung juga tidak perlu risau akan keselamatan ketika melakukan aktiviti riadah di sini kerana pihak pengurusan Taman Tasik Bandar sentiasa memastikan keadaan fasiliti berada dalam keadaan selamat untuk kegunaan pengunjung. Di samping itu, pengunjung juga disediakan dengan kemudahan kafe atau gerai makan untuk menjamu selera dengan pelbagai juadah makanan.

Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377. 

 

Gambang Water Park

Tempat ini merupakan taman tema yang paling menarik di Kuantan yang terletak hanya 40 kilometer dari pusat bandar dan ia bakal menjanjikan keseronokan yang terbaik untuk pengunjung. Gambang Resort City mempunyai kawasan yang agak luas dan mempunyai dua taman tema utama iaitu Gambang Water Park dan Safari Park.

Taman tema air ini terbahagi kepada tiga bahagian iaitu Coco Beach, Wave Pool dan Lagoon. Di setiap bahagian tersebut terdapat pelbagai aktiviti yang pengunjung boleh lakukan seperti Aqua Play, Giant Piranha, Tree Top Hill, Lane Racer, Canopy Slide, Family Raft Ride, ATV Ride dan banyak lagi. Di Safari Park pula merupakan taman safari untuk melihat haiwan yang berkeluasan 138 ekar. Sememangnya tidak rugi jika bercuti sambil berseronok di Gambang Water Park ini. Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377. 

 


Sungai Cherating

Lokasi ini menjanjikan tarikan istimewa buat pengunjung yang ingin menikmati ketenangan malam hari dengan menyaksikan keindahan ciptaan Tuhan. Sungai Cherating menyimpan anugerah alam apabila terdapat jutaan serangga kecil bercahaya iaitu kelip-kelip menghuni di sekitar pokok Bakau. Pengunjung dapat menghayati suasana indah ini dengan menelusuri Sungai Cherating menggunakan bot sewa yang disediakan oleh pihak pengurusan.

Suasana malam yang hening dilimpahi dengan kelipan cahaya indah melatari suasana malam menjanjikan ketenangan bagi pengunjung yang ingin lari daripada kesibukan kota. Di samping itu, pengunjung juga boleh datang ke Sungai Cherating pada sebelah siang bagi menerokai kecantikan sungai tersebut. Pengunjung yang meminati aktiviti fotografi perlu menjadikan Sungai Cherating sebagai lokasi wajib untuk dikunjungi.

Keunikan pokok bakau yang menghiasi tebing di sepanjang sungai tersebut menawarkan sudut penggambaran yang cantik kepada penggemar fotografi dan jika bernasib baik pengunjung juga boleh  menyaksikan pelbagai spesies reptilia seperti ular yang mendiami di sekitar pokok bakau tersebut. Oleh itu, pengunjung yang bercuti di Kuantan  jangan lepaskan peluang untuk datang ke lokasi ini bagi memenuhi aktiviti pada waktu siang dan malam.
  
Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377.   


ANA Ikan Bakar Petai

 ANA Ikan Bakar Petai mendengar namanya sahaja sudah cukup istimewa dan berbeza. Jika berkunjung ke Kuantan tidak sah jika tidak mencuba kenikmatan hidangan utama yang popular di sini iaitu ikan bakar petai. Restoran ini juga turut menyajikan santapan berasaskan makanan laut dan masakan ala Thai yang pastinya menjadi pilihan pengunjung. Di samping itu, lokasi ini cukup dikenali oleh pengunjung tempatan disebabkan juadah istimewanya yang menepati cita rasa dan juga sukar untuk didapati selain daripada berkunjung ke restoran ANA Ikan Bakar Petai. Selain daripada makanan lazat, harganya juga berpatutan dan keselesaan pengunjung turut terjamin apabila berada di restoran ini.


Super Top Ikan Bakar Tanjung Lumpur

Kepada penggemar masakan ikan bakar lokasi ini juga menarik untuk dikunjungi. Super Top Ikan Bakar yang terletak di Tanjung Lumpur, Kuantan ini menghidangkan pelbagai menu masakan laut kepada pengunjungnya.

Pengunjung dapat merasai masakan seperti ikan, sotong, udang dan pelbagai lagi yang dimasak dengan cita rasa Melayu dan pastinya tidak akan mengecewakan. Oleh itu, pengunjung perlu datang dan merasai sendiri kehebatan masakan di restoran Super Top Ikan Bakar apabila berada di Kuantan. Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377.  

 

Taman Gelora

Taman Gelora merupakan sebuah taman rekreasi di tepi pesisir pantai. Taman ini menjadi pilihan dan tumpuan utama pengunjung untuk melakukan aktiviti riadah seperti jogging, bersenam dan aerobik. Terdapat pelbagai kemudahan yang telah disediakan seperti trek jalan kaki, alatan senaman, pondok rehat, gerai-gerai makanan dan banyak lagi bagi memudahkan pengunjung yang datang beriadah.

Anda bukan sahaja boleh beriadah di taman ini tetapi juga boleh melakukan aktiviti mandi-manda di pantai berhampiran dengan keindahan dan kebersihan yang dijaga pasti akan memberi keselesaan kepada pengunjung ketika berada di sini.

Selain itu, pengunjung juga dapat merasai kemeriahan pasar malam jika melawat lokasi ini pada hujung minggu kerana setiap hari Ahad jam 4 petang sehingga jam 9 malam terdapat pasar malam berhampiran taman ini diadakan. Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377. 


 Air Terjun Sungai Pandan

 Air terjun yang sejuk dan damai sangat sesuai kepada pengunjung yang ingin beriadah sambil menenangkan fikiran. Air terjun Sungai Pandan merupakan air terjun yang terkenal di kalangan penduduk Kuantan dan pengunjung dari luar. Air terjun yang terletak di Felda Sungai Pancing Selatan Pahang merupakan destinasi yang sesuai untuk melakukan aktiviti berkelah, bermain air dan perkhemahan. Jarak antara tempat ini dengan bandar Kuantan kira-kira 25 kilometer ini pastinya akan memudahkan pengunjung untuk sampai ke lokasi ini.

Terdapat juga  pelbagai kemudahan telah disediakan seperti tempat letak kereta, surau, tandas, pondok berehat, gerai makanan, kolam mandi kanak-kanak, padang dan banyak lagi. Selain itu, pengunjung juga boleh bersiar-siar di sekitar jungle trails dengan melihat pemandangan di sekitar air terjun yang dihiasi dengan pokok-pokok besar seperti meranti, keruing dan damar serta turut terdapat pelbagai spesies bunga. 

Air terjun ini sering menjadi pilihan utama pengunjung ketika cuti hujung minggu dan sekolah kerana air dan kawasan sekitarnya yang terpelihara kebersihan serta keselamatan juga terjamin.Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian 010-4645377. 


Natural Batik Village

Tempat ini yang terletak berdekatan dengan Pantai Balok pasti memberi kegembiraan kepada pengunjung yang kali pertama merasai pengalaman mencanting batik. Di sini juga terdapat banyak kedai yang menjual cendera hati berasaskan lukisan corak batik untuk dibawa pulang sebagai buah tangan. Pusat batik ini sering menjadi lokasi tumpuan ramai pengunjung kerana suasana kedainya yang mesra pelanggan dan produk yang dihasilkan amat berkualiti.

Natural Batik Village ini juga memberi peluang kepada pengunjung untuk mencanting batik mengikut cita rasa dan kreativiti sendiri namun perkhidmatan ini akan dikenakan sedikat bayaran. Hasil batik yang telah siap boleh dibawa pulang sebagai cenderamata oleh pengunjung. Justeru, pengunjung yang melawat ke lokasi ini akan melihat sendiri penghasilan batik dari mula sehingga terhasilnya sehelai batik, menjadikanya suatu pengalaman yang berharga.

Oleh itu, pengujung yang meminati seni warisan penghasilan batik jangan lepaskan peluang untuk ke Natural Batik Village. Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377. 

Bukit Panorama Sungai Lembing

Bukit Panorama yang terletak tidak jauh dari pekan Sungai Lembing ini memberi peluang kepada pengunjung untuk merasai dan melihat sendiri pemandangan indah matahari terbit. Dengan ketinggian 271 meter pengunjung dapat melihat seluruh kawasan kampung Sungai Lembing yang diselubungi gumpalan kabus dan pastinya memberi pemandangan yang sangat menarik. Suasana nyaman di punjak membuat anda rasa sama seperti anda sedang bercuti di cameron highlands.

Anda perlu melakukan pendakian sebelum terbitnya matahari dengan melalui tangga dan denai yang telah disediakan terlebih dahulu sebelum sampai ke kemuncak bukit. Namun pengunjung tidak perlu risau kerana tangga yang disediakan bersimen dan terdapat tempat pemegang bagi memudahkan aktiviti pendakian. Anda juga digesa untuk membawa lampu suluh kerana suasana masih gelap semasa pendakian dilakukan.

Oleh itu, pengunjung yang meminati aktiviti lasak dan mencabar sangat dialu-alukan untuk ke sini di samping dapat melihat pemandangan indah gumpalan awan dan matahari terbit umpama sebuah lukisan yang sangat menakjubkan.Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377. 


Muzium Sungai Lembing

Muzium ini dibina untuk menyimpan khazanah bernilai negara berkaitan dengan industri perlombongan bijih timah. Lokasi muzium ini merupakan bekas tapak perlombongan bijih timah yang paling dalam dan antara yang terbesar di dunia pada satu ketika dahulu. Tempat bersejarah ini telah diuruskan oleh Jabatan Muzium dan telah dibuka untuk kunjungan para pelancong bagi memperkenalkan peralatan melombong bijih timah dan pakaian yang digunakan oleh pekerja lombong dahulu.

Di samping itu, reka bentuk muzium berserta perabot dan hiasan dalamannya dibina berilhamkan zaman kolonial atau era penjajahan Inggeris dahulu. Dengan keluasan 5.51 hektar, muzium ini turut mempunyai terowong atau lombong bawah tanah akan tetapi ia tidak dibuka kepada pengunjung biasa disebabkan faktor keselamatan.

Kepada pengunjung yang berminat untuk melihat dan mengetahui lebih mendalam tentang sejarah perlombongan bijih timah negara kita bolehlah berkunjung ke Muzium Sungai Lembing ini.Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377. Pantai Batu Hitam

Pantai Batu Hitam sangat popular di kalangan penduduk setempat dan pengunjung kerana terdapat batuan berwarna hitam yang membezakannya pantai ini dengan lokasi yang lain di sekitar Kuantan, Pahang. Keunikan ini telah menjadikan Pantai Batu Hitam sebagai tempat yang diminati pengunjung. Batu-batuan berwarna hitam yang melatari pasir putih menjadikan pantai ini sangat unik dan sering menjadi tumpuan lensa kamera bagi penggemar seni fotografi. Justeru,  pengunjung yang menggemari aktiviti fotografi jangan lepaskan peluang untuk datang ke sini dan merakam panorama indah ciptaan Tuhan.

Lokasi Pantai Batu Hitam yang hanya terletak kira-kira 10 kilometer dari bandar Kuantan pasti menjadi pilihan pengunjung untuk beriadah bersama keluarga ketika cuti hujung minggu. Terdapat juga pelbagai kemudahan asas yang disediakan kepada pengunjung yang ingin melakukan aktiviti seperti mandi laut dan berkelah. Selain itu, pengunjung juga tidak perlu risau untuk mendapatkan makanan kerana terdapat banyak gerai makanan di Pantai Batu Hitam yang menyediakan beraneka juadah setempat.

Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian  010-4645377. 


Pantai Balok

Pantai Balok merupakan salah satu lokasi menarik yang terdapat di Kuantan, Pahang. Terletak kira-kira 15 minit dari pusat bandar, pasti akan memudahkan pengunjung untuk sampai ke lokasi ini. Pantai Balok yang diketahui umun mempunyai pemandangan indah akan menimbulkan rasa keterujaan di kalangan pengunjung. Walaupun lokasi ini bukan merupakan pantai peranginan tetapi ia cukup dikenali dengan aktiviti windsurfing.

Pertandingan windsurfing juga sering diadakan di Pantai Balok disebabkan faktor angin dan arus pantainya yang sangat sesuai untuk aktiviti ini. Di samping itu, Pantai Balok juga merupakan lokasi menarik kepada pengunjung yang meminati aktiviti perkhemahan. 

Kemudahan tapak perkhemahan disediakan kepada pengunjung yang ingin melakukan aktiviti perkhemahan ini turut mempunyai ciri keselamatan apabila lokasinya sentiasa dikawal selia oleh pihak pengurusan pantai bagi menggelakkan sebarang bahaya. Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian 010-4645377. 


Terdapat banyak tempat menarik di pahang. Negeri Pahang Darul Makmur ialah sebuah negeri yang terbesar di Semenanjung Tanah Melayu dengan keluasan 35,515 kilometer persegi. Kemasyhuran dan kehebatan namanya pada masa dahulu menjadi rebutan kerajaan yang ada di sekelilingnya. Pada masa ini Pahang adalah negeri di Semenanjung dengan terbahagi kepada sebelas daerah. Manakala penduduknya pula terdiri dari berbagai kaum dan bangsa.

Hari ini homestay kuantan ingin akan panjangkan kisah mengenai negeri Pahang yang mempunyai pelbagai khazanah alam semulajadi ini. Pastinya akan ada sesuatu yang kita tidak jangkakan akan dapat kita terokai. Jadi kenapa perlu pergi jauh jika hanya di Pahang anda akan dapat rasai pelbagai pengalaman baru?


Info Umum Tentang Negeri Pahang

Pahang adalah negeri yang terbesar ketiga di Malaysia. Terletak di lembangan Sungai Pahang yang amat luas, ia bersempadan dengan (lihat peta):

Kelantan di utara;
Perak, Selangor serta Negeri Sembilan di barat;
Johor di selatan; dan
Terengganu dan Laut China Selatan di timur.

“Darul Makmur”, nama gelaran bahasa Arabnya, bermaksud “tempat perlindungan yang tenang”. Untuk pengetahuan semua, pembahagian etnik berdasarkan kepada bancian tahun 2000 bagi negeri Pahang adalah seperti berikut:

Melayu: 989,473 (76.82%}
Cina: 228,043 (17.7%)
India: 64,419 (4.98%)
Lain-lain: 6,442 (0.5%)

Selain itu, Geografi fizikalnya dibahagikan kepada tiga bahagian:


Tanah tinggi
Hutan hujan
Kawasan pinggir laut.
Ringkasan Info
Lokasi : Terletak di Pantai Timur Semenanjung Malaysia.
Keluasan : 35,960 km² iaitu 10.9% dari keluasan Malaysia.
Ibu Negeri : Kuantan.
Bilangan Penduduk : 1,500,800 iaitu 5.3% dari bilangan rakyat Malaysia.
Kepadatan Penduduk : 43.8 orang bagi setiap 1km².
Huruf Pertama Plat Kenderaan : C
Poskod Kebangsaan : 26xxx hingga 28xxx
*Data adalah anggaran pada tahun 2010.

Tempat Menarik di Pahang
peta-negeri-pahang

Jom saksikan sendiri pelbagai destinasi menarik di Negeri Pahang Darul Makmur ini.Tempat Menarik di Kuantan

Kuantan terletak berhampiran Sungai Kuantan mengadap ke Laut China Selatan. Pusat pentadbiran negeri Pahang telah berpindah ke Kuantan dari Kuala Lipis sejak dari tahun 1976.


Berkedudukan di pesisir Laut China Selatan dan di tebing Sungai Kuantan berdekatan kualanya, Kuantan yang masyhur dengan pantai-pantainya dan Masjid Sultan Ahmad Shah sebagai ikon di tengah-tengah bandar adalah pintu masuk ke Pantai Timur bagi mereka yang datang dari arah Kuala Lumpur dan selatan Semenanjung. Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Pantai Teluk Cempedak
Pantai Cherating
Pantai TC
Bukit Gambang Water Park

Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian 010-4645377. Tempat Menarik di TemerlohTemerloh adalah sebuah bandar di tengah-tengah negeri Pahang, Malaysia yang terletak di persimpangan antara Sungai Semantan dan Sungai Pahang. Temerloh merupakan bandar Kedua terbesar dari segi pembangunan di Pahang selepas Kuantan. Temerloh berada pada ketinggian 163 kaki di atas aras laut dan kedudukan geografinya ialah 3°27’U dan 102°26’T. Bandar ini bermula daripada aktiviti perdagangan yang wujud sejak dahulu kerana daripada lokasinya yang strategik.


Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan Kuala Gandah
Mini Waterpark Kubang Gajah Temerloh, Kampung Sungai Rabit, Temerloh, Pahang
Tempat Menarik di Bentong
Bentong merupakan salah satu daerah dalam Pahang, Malaysia. Daerah ini merangkumi kawasan seluas 1,831 km². Kedudukannya ke arah timur laut Kuala Lumpur, di sebelah bertentangan Banjaran Titiwangsa. Terletak bersebelahan dengan Daerah Gombak, Selangor, Bentong merupakan bandar yang semakin pesat membangun.

Jalan Bentong merupakan laluan utama ke Pantai Timur iaitu Kelantan. Bentong akan mempunyai komuter yang akan memhubungkannya dengan Kuala Lumpur. Di Bentong terdapat kawasan terkenal seperti Genting Highland dan Bukit Tinggi. Sejarah nama Bentong adalah daripada “banyak untung” kerana pada masa dahulu Bentong mempunyai lombong bijih timah. Ayat tersebut dikatakan oleh orang Cina yang melombong, sehingga akhirnya ia menjadi “Bentong”. Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Chengal Hill Janda Baik
Fifty4Ferns Resort
Air Terjun Chamang
Colmar Tropical
Bukit Tinggi
Genting
Colmar Tropicale


Tempat Menarik di Maran
Maran adalah merupakan Daerah ke 10 daripada 11 Daerah di Pahang, Malaysia. Pengisytiharan pengujudan Daerah Maran telah dibuat melalui Watikah Perisytiharan Daerah Maran yang telah disiarkan dalam Warta Kerajaan Negeri Pahang Jd. 34 Bil.14 pada 13 Mei 1981.Sebelum pengisytiharan itu Daerah Maran terletak sebahagian daripada Daerah Temerloh dan sebahagian lagi Daerah Pekan.

Pejabat Daerah Dan Tanah Maran pula ditubuhkan pada 23 Mei 1981 dengan Pegawai Daerah yang pertama ialah En. Ariffin bin Yusoff @ Yusoh. Keluasan Daerah Maran ialah 1917 kilometer persegi. Maran mempunyai hasil pertanian, perternakan, dan macam-macam lagi untuk kemudahan penduduknya. Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Hutan Lipur Lubuk Yu


Tempat Menarik di RompinRompin adalah sebuah daerah yang teletak di bahagian selatan negeri Pahang, Malaysia. Ia adalah daerah yang bersempadan dengan negeri Johor. Antara lokasi berdekatan ialah Endau, Mersing , Nenasi dan Kuantan.

Dikatakan pada satu ketika dahulu di daerah ini terdapat sebatang Pokok Ru. Pokok ru ini unik berbanding dengan pokok-pokok ru lain yang hidup melata disini kerana bentuknya yang ramping.Mengikut cerita ukurlilit pokok tersebut boleh memuat seramai 40 orang untuk makan bersama. Pada awalnya orang memanggil nama tempat ini sebagai rhu ramping, dan lama-kelamaan nama tempat ini berubah menjadi rumpin dan rompin. Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Tunamaya Beach & Spa Resort
Pulau Tioman
Paya Beach Resort
Sun Beach Resort
Juara Mutiara Resort
Salang Sayang
Pantai Lanjut


Tempat Menarik di PekanDaerah Pekan merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Pahang. Pahang dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim (subdaerah/subdistrict).

Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Muzium Sultan Abu Bakar Pekan

Tempat Menarik di Bera
Bera diisytiharkan menjadi daerah kesebelas di Negeri Pahang secara rasmi pada 1 Januari 1992. Bera terdiri dari 2 buah mukim iaitu Mukim Bera dan Mukim Triang. Sebelum dijadikan daerah, Bera merupakan sebahagian daripada Daerah Temerloh. Daerah Bera memiliki Tasik Bera, tasik semulajadi dan dikelilingi tanah lembap, yang mana ia dilindungi di bawah Ramsar Convention sejak November 1994. Ahli parlimen terkini adalah Datuk seri Ismail Sabri Yaakob.

Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Tempat Menarik di RaubDaerah Raub merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Pahang, Malaysia. Pahang dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim (subdaerah/subdistrict). Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Bukit Fraser
Lembah Temir Resort Tempat Menarik di Raub
Tempat Menarik di Jerantut
Daerah Jerantut merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Pahang. Pahang dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim (subdaerah/subdistrict). Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Taman Negara Pahang


Tempat Menarik di LipisDaerah Lipis terletak di barat laut negeri Pahang merupakan daerah ketiga terbesar di Pahang selepas Jerantut dan Rompin. Di daerah ini terletak bandar Kuala Lipis yang merupakan bekas ibu negeri Pahang.

Kuala Lipis terletak dipertemuan Sungai Jelai dengan Sungai Lipis dan merupakan ibu negeri Pahang yang pertama mulai tahun 1898 sebelum dipindahkan ke Kuantan pada tahun 1955. Ketika zaman penjajahan, British telah membina jalan asas yang menghubungkan Kuala Lipis dengan Kuala Lumpur sejauh 130 batu pada tahun 1890 bagi memudahkan pihak penjajah membawa keluar hasil bumi daerah ini.

Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Taman Rimba Kenong

Tempat Menarik di Cameron HighlandsCameron Highlands atau Tanah Tinggi Cameron merupakan sebuah daerah dan pusat peranginan tanah tinggi di Pahang, Malaysia. Cameron Highland terletak setinggi 1,829 meter dari aras laut dan bersuhu antara 10°C hingga 20°C.

Cameron Highlands mula diterokai oleh Sir William Cameron sekitar tahun 1885 di mana pada ketika itu beliau sedang melakukan pemetaan persempadanan Pahang-Perak. Terdapat tiga mukim dalam daerah Cameron Highland iaitu Ringlet (5,165 hektar), Tanah Rata (2,081 hektar) dan Ulu Telom (63,981 hektar). Manakala terdapat beberapa bandar dan pekan seperti Ringlet, Tanah Rata (pusat pentadbiran tempatan), Brinchang, Lembah Bertam, Kea Farm, Tringkap, Kuala Terla dan Kampung Raja. Baiklah, berhenti sebentar info daerah ini mari kita lihat pula senarai tempat menarik di sini. Antaranya ialah :

Kampung Taman Sedia
Tanah Tinggi Cameron Highlands
The Lakehouse
Hutan Lipur Lata Iskandar Tempat Menarik di Cameron Highland
Mercury Hill Homestay Tempat Menarik Di Genting Highland
Tempat Menarik Di Pahang


Penutup

Bagaimana, banyak tempat yang hebat-hebat bukan di Pahang? Sesuai dengan kemegahan namanya, terdapat banyak lagi tempat yang boleh kita semua terokai! Jom semua kita terokai segenap tempat di negeri Pahang.


Penginapan yang strategik jika anda ingin berkunjung ke sini ialah Homestay Bandar Kuantan yang terletak di tengah bandar Kuantan. Homestay Kuantan ini murah selesa dan lengkap dengan segala peralatan rumah. Homestay boleh ditempah dengan menghubungi talian 010-4645377. 


Homestay Bandar Kuantan
RM150 semalam
010-4645377 EN AMIN
3 Bilik
2 Aircond 1Kipas


LOCATION

 


Cari dan tempah tawaran bagi homestay terbaik di Kuantan, Malaysia! Tinjau reviu tetamu dan tempah homestay yang sesuai untuk lawatan anda.

1) Berapakah harga homestay di Kuantan untuk malam ini?

Harga purata bagi homestay di Kuantan untuk malam ini adalah MYR 150 (berdasarkan harga semasa).2) Berapakah bilik yang disediakan di homestay di Kuantan ini?

Bilik yang disediakan ialah sebanyak 3 buah bilik. 1 bilik mengandungi Aircond dan 2 bilik lagi dilengkapi dengan kipas.3) Adakah Homestay di Kuantan ini sesuai untuk seisi keluarga?

Ya, homestay ini sesuai untuk seisi keluarga kerana mempunyai kelengkapan seperti di rumah sendiri.4) Apakah kelengkapan yang disediakan di homestay di Kuantan ini?

Antara kelengkapan yang disediakan di homestay ini ialah, Televisyen dengan siaran MyTv, Peti sejuk, Seterika, Pemanas Air, Mesin Basuh dan Mesin pengering baju.5) Adakah ruang parking kereta mencukupi di homestay di Kuantan ini?
 Ya, ruang parking di homestay ini luas dan boleh memuatkan sebanyak 4 buah kereta yang kecil. Jika kereta besar boleh memuatkan dua buah kereta.6) Adakah homestay di kuantan ini dekat dengan hospital?
Ya, homestay ini dekat dengan hospital. Jika berkereta hanya 1 minit sahaja. Jika berjalan kaki mengambil masa 7 minit.7) Adakah homestay di kuantan ni boleh diduduki dalam tempoh masa yang lama?
Ya, boleh, harga akan dikurangkan jika tempoh masa yang lama berada di homestay di kuantan ini.8) Jika saya ingin booking homestay di kuantan ini, adakah saya perlu membayar deposit?
Boleh booking dan tak perlu membayar deposit. Hanya perlu mengisi borang maklumat diri sahaja.9) Adakah homestay di kuantan ini dekat dengan Stadium?
Ya, homestay ini dekat dengan Stadium. Jika berkereta hanya 1 minit sahaja. Jika berjalan kaki mengambil masa 7 minit.


10) Adakah homestay di kuantan ini dekat dengan bandar?
Ya, Homestay ini berada di dalam bandar kuantan.11) Jika saya ingin booking tarikh atau ingin menginap pada malam ini, siapakah yang perlu saya hubungi?

Tuan/ Puan boleh hubungi owner homestay seperti di atas. EN AMIN 010-4645377

Homestay Bandar Kuantan
RM150 semalam
3 Bilik
2 Aircond 1Kipas

CALL 010-4645377 EN AMIN
Senarai carian semua homestay di Kuantan. Perhatian Lokasi jarak dan masa adalah bukan info yang sebenar. 


SENARAI NAMA HOMESTAY
LOKASI
JARAK
MASA
Homestay Kuantan Pool
Kuantan
4 KM
1 Minit
Homestay Kuantan Balok
Kuantan
5 KM
2 Minit
Homestay Kuantan Private Pool
Kuantan
6 KM
3 Minit
Homestay Kuantan Kubang Buaya
Kuantan
7 KM
4 Minit
Homestay Kuantan Dekat Hospital
Kuantan
8 KM
5 Minit
Homestay Kuantan Bbq
Kuantan
9 KM
6 Minit
Homestay Kuantan Mudah.My
Kuantan
10 KM
7 Minit
Homestay Kuantan Pantai
Kuantan
11 KM
8 Minit
Homestay Kuantan Town
Kuantan
12 KM
9 Minit
Homestay Kuantan Pahang
Kuantan
13 KM
10 Minit
Homestay Kuantan Agoda
Kuantan
14 KM
11 Minit
Homestay Kuantan Ada Pool
Kuantan
15 KM
12 Minit
Airbnb Homestay Kuantan
Kuantan
16 KM
13 Minit
Homestay Area Kuantan
Kuantan
17 KM
14 Minit
Homestay At Kuantan
Kuantan
18 KM
15 Minit
Homestay Apartment Kuantan
Kuantan
19 KM
16 Minit
Homestay Kuantan Berdekatan Pantai
Kuantan
20 KM
17 Minit
Homestay Kuantan Beach
Kuantan
21 KM
18 Minit
Homestay Kuantan Beserah
Kuantan
22 KM
19 Minit
Homestay Kuantan Banglo
Kuantan
23 KM
20 Minit
Homestay Kuantan Best
Kuantan
24 KM
21 Minit
Homestay Cikgu Kuantan
Kuantan
25 KM
22 Minit
Homestay Cenderawasih Kuantan
Kuantan
26 KM
23 Minit
Homestay Cherating Kuantan
Kuantan
27 KM
24 Minit
Homestay Cina Kuantan
Kuantan
28 KM
25 Minit
Homestay Cantik Kuantan
Kuantan
29 KM
26 Minit
Kuantan Homestay Chinese
Kuantan
30 KM
27 Minit
Homestay Condo Kuantan
Kuantan
31 KM
28 Minit
Homestay Kuantan Teluk Cempedak
Kuantan
32 KM
29 Minit
Yk Homestay Kuantan Contact Number
Kuantan
33 KM
30 Minit
Homestay Di Kuantan
Kuantan
34 KM
31 Minit
Homestay Di Kuantan Ada Kolam Renang
Kuantan
35 KM
32 Minit
Homestay Di Kuantan Rm100
Kuantan
36 KM
33 Minit
Homestay Di Kuantan Pahang
Kuantan
37 KM
34 Minit
Homestay Di Kuantan With Swimming Pool
Kuantan
38 KM
35 Minit
Homestay Damaria Kuantan
Kuantan
39 KM
36 Minit
D'nur Homestay Kuantan
Kuantan
40 KM
37 Minit
D'kayangan Homestay Kuantan
Kuantan
41 KM
38 Minit
D'hamra Homestay Kuantan
Kuantan
42 KM
39 Minit
D'impian Homestay Kuantan
Kuantan
43 KM
40 Minit
D Damai Homestay Kuantan
Kuantan
44 KM
41 Minit
D'villa Impian Homestay Kuantan
Kuantan
45 KM
42 Minit
Homestay D'aulia Kuantan
Kuantan
46 KM
43 Minit
Homestay Di Peramu Kuantan
Kuantan
47 KM
44 Minit
Homestay D'peramu Kuantan Kuantan Pahang
Kuantan
48 KM
45 Minit
Eva Homestay Kuantan
Kuantan
49 KM
46 Minit
Ezura Homestay Kuantan
Kuantan
50 KM
47 Minit
El Homestay Kuantan
Kuantan
51 KM
48 Minit
Elegant Homestay Kuantan
Kuantan
52 KM
49 Minit
Homestay Kuantan Facebook
Kuantan
53 KM
50 Minit
Homestay Fayyadh Kuantan
Kuantan
54 KM
51 Minit
Homestay Fayyadhah Kuantan
Kuantan
55 KM
52 Minit
Homestay Family Kuantan
Kuantan
56 KM
53 Minit
Homestay Fahas Kuantan
Kuantan
57 KM
54 Minit
First Homestay Kuantan
Kuantan
58 KM
55 Minit
Fnk Homestay Kuantan
Kuantan
59 KM
56 Minit
Fm Homestay Kuantan
Kuantan
60 KM
57 Minit
F.M Homestay Kuantan
Kuantan
61 KM
58 Minit
Homestay Gambang Kuantan (Zakaria)
Kuantan
62 KM
59 Minit
Homestay Gebeng Kuantan
Kuantan
63 KM
60 Minit
Homestay Galing Kuantan
Kuantan
64 KM
61 Minit
Homestay Gambang Kuantan (Zakaria) Gambang Pahang
Kuantan
65 KM
62 Minit
Homestay Gambang Kuantan Pahang
Kuantan
66 KM
63 Minit
Bakti Homestay Kuantan Garden
Kuantan
67 KM
64 Minit
Homestay Taman Guru Kuantan
Kuantan
68 KM
65 Minit
Homestay Di Gambang Kuantan
Kuantan
69 KM
66 Minit
Homestay Jaya Gading Kuantan
Kuantan
70 KM
67 Minit
Homestay Hilmi Kuantan
Kuantan
71 KM
68 Minit
Homestay Hospital Kuantan
Kuantan
72 KM
69 Minit
Homestay Harian Kuantan
Kuantan
73 KM
70 Minit
Homestay Batu Hitam Kuantan
Kuantan
74 KM
71 Minit
Homestay Berdekatan Hospital Kuantan
Kuantan
75 KM
72 Minit
Homestay Dekat Hospital Kuantan
Kuantan
76 KM
73 Minit
Homestay Berdekatan Htaa Kuantan
Kuantan
77 KM
74 Minit
Homestay Area Hospital Kuantan
Kuantan
78 KM
75 Minit
Homestay Berhampiran Hospital Kuantan
Kuantan
79 KM
76 Minit
Homestay Belakang Hospital Kuantan
Kuantan
80 KM
77 Minit
Homestay Kuantan Inspirasi
Kuantan
81 KM
78 Minit
Homestay In Kuantan
Kuantan
82 KM
79 Minit
Homestay In Kuantan Pahang
Kuantan
83 KM
80 Minit
Homestay Iman Kuantan
Kuantan
84 KM
81 Minit
Homestay Inderapura Kuantan
Kuantan
85 KM
82 Minit
Homestay In Kuantan Town
Kuantan
86 KM
83 Minit
Homestay In Kuantan Beach
Kuantan
87 KM
84 Minit
Homestay Istiqamah Kuantan
Kuantan
88 KM
85 Minit
I Love Kuantan Homestay
Kuantan
89 KM
86 Minit
Homestay Kg Jawa Kuantan
Kuantan
90 KM
87 Minit
Homestay Sungai Isap Jaya Kuantan
Kuantan
91 KM
88 Minit
Js Homestay Kuantan
Kuantan
92 KM
89 Minit
Homestay Kg Padang Jaya Kuantan
Kuantan
93 KM
90 Minit
Homestay Kuantan Kolam
Kuantan
94 KM
91 Minit
Homestay Kempadang Kuantan
Kuantan
95 KM
92 Minit
Homestay Kuchinta Kuantan
Kuantan
96 KM
93 Minit
Homestay Kotasas Kuantan
Kuantan
97 KM
94 Minit
Homestay Kampung Kuantan Kuala Selangor
Kuantan
98 KM
95 Minit
Homestay Kg Kuantan Kuala Selangor
Kuantan
99 KM
96 Minit
Homestay Kdm Kuantan
Kuantan
100 KM
97 Minit
Homestay Kampung Kuantan
Kuantan
101 KM
98 Minit
Yk Homestay Kuantan
Kuantan
102 KM
99 Minit
Homestay Kuantan Tanjung Lumpur
Kuantan
103 KM
100 Minit
Homestay Sungai Lembing Kuantan
Kuantan
104 KM
101 Minit
Homestay Sg Lembing Kuantan
Kuantan
105 KM
102 Minit
Homestay Tg Lumpur Kuantan
Kuantan
106 KM
103 Minit
Lucky Homestay Kuantan
Kuantan
107 KM
104 Minit
Homestay Di Tanjung Lumpur Kuantan
Kuantan
108 KM
105 Minit
Leong Homestay Kuantan
Kuantan
109 KM
106 Minit
Little Homestay Kuantan
Kuantan
110 KM
107 Minit
Ling's Homestay Kuantan
Kuantan
111 KM
108 Minit
Homestay Kuantan Murah
Kuantan
112 KM
109 Minit
Homestay Kuantan Muslim
Kuantan
113 KM
110 Minit
Homestay Kuantan Mudah
Kuantan
114 KM
111 Minit
Homestay Murah Kuantan Rm50
Kuantan
115 KM
112 Minit
Homestay Medina Kuantan
Kuantan
116 KM
113 Minit
Homestay Menarik Kuantan
Kuantan
117 KM
114 Minit
Homestay Mewah Kuantan
Kuantan
118 KM
115 Minit
Homestay Murah Kuantan Pahang
Kuantan
119 KM
116 Minit
Homestay Mawaddah Kuantan
Kuantan
120 KM
117 Minit
Kuantan Homestay Near Beach
Kuantan
121 KM
118 Minit
Homestay Near Kuantan Airport
Kuantan
122 KM
119 Minit
Homestay Near Kuantan
Kuantan
123 KM
120 Minit
Homestay Baitul Naim Kuantan
Kuantan
124 KM
121 Minit
Kuantan Nise1 Homestay
Kuantan
125 KM
122 Minit
Nur Homestay Kuantan
Kuantan
126 KM
123 Minit
Nabihah Homestay Kuantan
Kuantan
127 KM
124 Minit
Homestay Kuantan Pahang Murah
Kuantan
128 KM
125 Minit
Homestay Peramu Kuantan
Kuantan
129 KM
126 Minit
Homestay Pelindung Kuantan
Kuantan
130 KM
127 Minit
Homestay Pekan Kuantan
Kuantan
131 KM
128 Minit
Homestay Kuantan Tepi Pantai
Kuantan
132 KM
129 Minit
Quality Homestay Kuantan
Kuantan
133 KM
130 Minit
Quality Homestay Kuantan Pahang
Kuantan
134 KM
131 Minit
Homestay Kuantan Rm100
Kuantan
135 KM
132 Minit
Homestay Kuantan Rm50
Kuantan
136 KM
133 Minit
Homestay - Kuantan Tembeling Resort
Kuantan
137 KM
134 Minit
Homestay Kuantan To Rent
Kuantan
138 KM
135 Minit
Homestay Bukit Rangin Kuantan
Kuantan
139 KM
136 Minit
Homestay Swiss Garden Residence Kuantan
Kuantan
140 KM
137 Minit
Homestay Kuantan Semambu
Kuantan
141 KM
138 Minit
Homestay Siti Kuantan
Kuantan
142 KM
139 Minit
Homestay Seri Kuantan
Kuantan
143 KM
140 Minit
Homestay Suri Kuantan
Kuantan
144 KM
141 Minit
Homestay Sahabat Kuantan
Kuantan
145 KM
142 Minit
Homestay Sekilau Kuantan
Kuantan
146 KM
143 Minit
Homestay Sekitar Kuantan
Kuantan
147 KM
144 Minit
Homestay Sri Kuantan
Kuantan
148 KM
145 Minit
Homestay Kuantan Taman Tas
Kuantan
149 KM
146 Minit
Homestay Tc Kuantan
Kuantan
150 KM
147 Minit
T'yara Homestay Kuantan
Kuantan
151 KM
148 Minit
Homestay Uia Kuantan
Kuantan
152 KM
149 Minit
Homestay Ustaz Kuantan
Kuantan
153 KM
150 Minit
Homestay Uiam Kuantan
Kuantan
154 KM
151 Minit
Homestay Berdekatan Uia Kuantan
Kuantan
155 KM
152 Minit
Homestay Bukit Ubi Kuantan
Kuantan
156 KM
153 Minit
Homestay Sungai Ular Kuantan
Kuantan
157 KM
154 Minit
Homestay Dekat Uia Kuantan
Kuantan
158 KM
155 Minit
Homestay Near Uia Kuantan
Kuantan
159 KM
156 Minit
Homestay Sg Ular Kuantan
Kuantan
160 KM
157 Minit
Homestay Area Uia Kuantan
Kuantan
161 KM
158 Minit
Homestay Villa Kuantan
Kuantan
162 KM
159 Minit
Homestay Casa Villa Kuantan
Kuantan
163 KM
160 Minit
Villasuri Homestay Kuantan
Kuantan
164 KM
161 Minit
Victoria Homestay Kuantan
Kuantan
165 KM
162 Minit
Village Homestay Kuantan
Kuantan
166 KM
163 Minit
V Casa Homestay Kuantan
Kuantan
167 KM
164 Minit
Homestay Kuantan With Swimming Pool
Kuantan
168 KM
165 Minit
Kuantan Homestay With Private Pool
Kuantan
169 KM
166 Minit
Homestay Warisan Kuantan
Kuantan
170 KM
167 Minit
Wanira Homestay Kuantan
Kuantan
171 KM
168 Minit
Kuantan Wind Homestay
Kuantan
172 KM
169 Minit
W Homestay Kuantan
Kuantan
173 KM
170 Minit
Homestay Kuantan With Pool
Kuantan
174 KM
171 Minit
W Inn Kuantan Homestay
Kuantan
175 KM
172 Minit
Yana Homestay Kuantan
Kuantan
176 KM
173 Minit
Yb Homestay Kuantan
Kuantan
177 KM
174 Minit
Zul Homestay Kuantan
Kuantan
178 KM
175 Minit
Ziyad Homestay Kuantan
Kuantan
179 KM
176 Minit
Zura Homestay Kuantan
Kuantan
180 KM
177 Minit
Zam Homestay Kuantan
Kuantan
181 KM
178 Minit
Homestay Batu 11 Kuantan
Kuantan
182 KM
179 Minit
Homestay Batu 12 Kuantan
Kuantan
183 KM
180 Minit
123 Homestay Kuantan
Kuantan
184 KM
181 Minit
Homestay Kem Batu 10 Kuantan
Kuantan
185 KM
182 Minit
Homestay Kuantan 2019
Kuantan
186 KM
183 Minit
Homestay Kuantan 2 Bilik
Kuantan
187 KM
184 Minit
Homestay Kuantan 2018
Kuantan
188 KM
185 Minit
Kuantan Homestay 22 Guest House
Kuantan
189 KM
186 Minit
Homestay Indera Mahkota 2 Kuantan
Kuantan
190 KM
187 Minit
Homestay Pantai Sepat 2 Kuantan Malaysia
Kuantan
191 KM
188 Minit
Homestay Kuantan 3 Bilik
Kuantan
192 KM
189 Minit
Homestay 4 Bilik Kuantan
Kuantan
193 KM
190 Minit
Homestay 4 Bilik Di Kuantan
Kuantan
194 KM
191 Minit
Homestay 5 Bilik Kuantan
Kuantan
195 KM
192 Minit
Homestay 5 Bilik Di Kuantan
Kuantan
196 KM
193 Minit
Homestay Kuantan 6 Bilik
Kuantan
197 KM
194 Minit
Homestay Batu 6 Kuantan
Kuantan
198 KM
195 Minit
Homestay Kuantan 8 Bilik
Kuantan
199 KM
196 Minit
Homestay Indera Mahkota 8 Kuantan
Kuantan
200 KM
197 Minit
87 Homestay Kuantan
Kuantan
201 KM
198 Minit
Homestay 8 Bilik Kuantan
Kuantan
202 KM
199 Minit
Homestay Kuantan 9 Bilik
Kuantan
203 KM
200 Minit
Elegant Homestay 96 Kuantan
Kuantan
204 KM
201 Minit
Homestay 9 Bilik Kuantan
Kuantan
205 KM
202 MinitCari dan tempah tawaran bagi homestay terbaik di Kuantan, Malaysia! Ia berjarak 0.5 km dari bandar Kuantan dan juga 10 km dari Mahkota Golf and Country 


Homestay Bandar Kuantan

3 Bilik
2 Aircond 1Kipas

RM150 semalam

CALL 010-4645377 (EN AMIN)


Mencari homestay di bandar Kuantan? Kami ada cadangan homestay murah dengan 1 bilik berhawa dingin, selesa dan ada  3 bilik.Homestay di bandar kuantan yang mempunyai tempat parking percuma dan luas.


 Homestay di bandar kuantan yang mempunyai bilik berhawa dingin


Homestay di bandar kuantan yang mempunyai bilik berhawa kipasHomestay di bandar kuantan yang menyediakan seterika dan penyangkut baju


Homestay di bandar kuantan yang menyediakan peralatan dapur untuk memasak


Homestay di bandar kuantan yang menyediakan mesin basuh


Homestay di bandar kuantan yang berada di dalam bandar kuantan. 
Dibawah ini saya senarai 265 homestay terbaik di Kuantan, Malaysia. Cari dan tempah tawaran bagi homestay terbaik di Kuantan, Malaysia! Ia berjarak 0.5 km dari bandar Kuantan dan juga 10 km dari Mahkota Golf and Country 


http://www.jomstay.com/homestay-cenderawasih-pesona-kuantan/
http://www.jomstay.com/aakif-homestay-kuantan-7c0108/
http://www.jomstay.com/tasha-homestay-kuantan-7c0034/
http://www.jomstay.com/damai-promenade-homestay-kuantan-7c0110/
http://www.jomstay.com/zul-homestay-kuantan-indera-mahkota/
http://www.jomstay.com/sungai-isap-homestay-kuantan-7c0078/
http://www.jomstay.com/mama-butter-homestay-kuantan-7c0116/
http://www.jomstay.com/baitul-naim-homestay-kuantan-7c0117/
http://www.jomstay.com/seri-indera-mahkota-homestay-kuantan-7c0119/
http://www.jomstay.com/alif-nun-homestay-kuantan-7c0120/
http://www.jomstay.com/anis-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/zul-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/shasall-homestay-kuantan-7c0122-2/
http://www.jomstay.com/the-eleven-homestay-kuantan-7c0123/
http://www.jomstay.com/zul-homestay-kuantan-7c0124/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-2/
http://www.jomstay.com/rumah-tamu-hjh-paridah-kuantan/
http://www.jomstay.com/nur-sima-homestay-kuantan-di-bandar-dekat-htaa/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-dekat-universiti-islam-antarabangsa-uiam-cawangan-kuantan/
http://www.jomstay.com/shasya-homestay-kuantan-berdekatan-dengan-masjid-negeri-pahang/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-3/
http://www.jomstay.com/homestay-azza-kuantan-dekat-kuantan-parade-dan-megamall-serta-ec-mall/
http://www.jomstay.com/yana-homestay-kuantan-berdekatan-politeknik-sultan-ahmad-shah/
http://www.jomstay.com/anas-homestay-gebeng-balok-kuantan/
http://www.jomstay.com/poksu-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-an-nur-cenderawasih-pesona-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-ina-kuantan/
http://www.jomstay.com/kelip-kelip-kg-kuantan-kuala-selangor-homestay/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-5-bilik-tanjung-lumpur-2/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-3-bilik-2-aircond-5/
http://www.jomstay.com/dnur-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/sofiya-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-tahar-tg-api-kuantan-2-km-dari-bandar/
http://www.jomstay.com/homestay-di-taman-guru-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-di-kuantan-full-air-cond/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-casa-pelindung-hill-guesthouse/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-semi-d-2-aircond-4/
http://www.jomstay.com/homestay-pantai-sungai-ular-kuantan/
http://www.jomstay.com/kuantan-homestay-2/
http://www.jomstay.com/homestay-baging-cherating-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-bandar-kuantan-indera-mahkota/
http://www.jomstay.com/homestay-pantai-balok-kuantan-bungalow/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-8/
http://www.jomstay.com/one-homestay-semi-d-setingkat-bukit-rangin-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-near-kuantan-airport-with-mini-pool/
http://www.jomstay.com/homestay-balokkuantan-5-bilik5-air-condwifi/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-im/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantan3-bilik-2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-7/
http://www.jomstay.com/homestay-indera-mahkota-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-pahang-5-bilik-tanjung-lumpur/
http://www.jomstay.com/homestay-jasa-an-nur-di-balok-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-semi-d-indera-sempurna-kuantan-2/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-gambang-pekan/
http://www.jomstay.com/homestay-pandan-damai-2-tmn-tas-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-taman-tas-bandar-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-jasa-an-nur-di-balok-kuantan-2/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantann-lot2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-dekat-bandarairport/
http://www.jomstay.com/i-gambang-homestay-kuantan-selesa-jimat-budget/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-5-bilik-tanjung-lumpur-pahang/
http://www.jomstay.com/homestay-bukit-rangin-perdana-2-kuantan-rm120/
http://www.jomstay.com/d-permai-homestay-2-balok-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-bandar-kuantan-selesa/
http://www.jomstay.com/ame-homestay-balok-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-n-lot-2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-gambang-3-unit-bersebelahan/
http://www.jomstay.com/damai-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/damai-homestay-kuantan-b/
http://www.jomstay.com/homestay-semi-d-at-balok-perdana-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-fayyadhah-di-bandar-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-siti-mas-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-dira/
http://www.jomstay.com/homestay-nor-linda-balok-perdana-kuantan/
http://www.jomstay.com/hafiz-homestay-semi-d-tepi-pantai-sg-ular-kuantan/
http://www.jomstay.com/de-pantai-homestay-balok-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-di-bandar-kuantan-jalan-wong-ah-jang/
http://www.jomstay.com/homestay-tahar-kuantan-2-km-dari-bandar/
http://www.jomstay.com/homestay-tmn-sepakat-permatang-badak-kuantan-rm140/
http://www.jomstay.com/homestay-bandar-kuantan-3-aircond-luas-selesa/
http://www.jomstay.com/kak-bib-homestay-kuantan-pahang/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-3-bilik-2-aircond-3/
http://www.jomstay.com/damai-homestay-kuantan-muslim-shj-autogate/
http://www.jomstay.com/tmn-sepakat-homestay-permatang-badak-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-dsiti-kaw-industri-gebeng-kuantan/
http://www.jomstay.com/all-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-exclusive-gred-a-kuantan/
http://www.jomstay.com/ad-kuantan-homestay/
http://www.jomstay.com/homestay-guest-house-kuantan-2-tingkat-4-bilik/
http://www.jomstay.com/homestay-guest-house-kuantan-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-2-unit-2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-taman-bukit-rangin-perdana-2-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-6/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-2-unit-2-aircond-2/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-firnas-guesthouse-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-bersih-selesa-di-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-4-bilik-tidur/
http://www.jomstay.com/djaya-homestay-sungai-isap-jaya-kuantan-2/
http://www.jomstay.com/homestay-bajet-di-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-rimbunan-irama-berserah-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-hajah-paridah/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantan2-unit-2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-di-bandar-indera-mahkota-2-kuantan/
http://www.jomstay.com/kuantan-homestay-amal-2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-bandar-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-seberang-balok-kuantan-luas/
http://www.jomstay.com/ita-homestay-tg-lumpur-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-di-taman-kampung-padang/
http://www.jomstay.com/at-tirmizi-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/ruby-homestay-di-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-2-unit-2-aircond-3/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantan-2-unit-4-aircond/
http://www.jomstay.com/zul-homestay-indera-mahkota-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-2-unit-4-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-qamamh-kuantan-beserah-balok/
http://www.jomstay.com/kuantan-homestay-bandar-indera-mahkota-2/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantan-2-unit-4-aircond-2/
http://www.jomstay.com/kuantan-homestay-bandar-indera-mahkota-15/
http://www.jomstay.com/homestay-tmn-tas-bandar-kuantan/
http://www.jomstay.com/pakngah-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/at-tirmizi-homestay-kuantan-pahang/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-nur-iman-semi-d-4-bilik/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-im8-villa-nora-2/
http://www.jomstay.com/homestay-di-bandar-kuantan-3-aircond-complete/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-5-bilik-tanjungg-lumpur/
http://www.jomstay.com/warisan-sekilau-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-gambang-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-terbaik-bersih-di-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-pok-die-cherating-kuantan-sg-ular/
http://www.jomstay.com/dsireh-homestay-kuantan-4/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantansemi-d2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantan-3-bilik-2-aircond-3/
http://www.jomstay.com/homestay-danny-di-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-di-bandar-kuantan-3/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-double-storey-air-cond/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantan3-bilik2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-3-aircond-termasuk-ruang-tamu/
http://www.jomstay.com/darif-homestay-kg-pandan-2-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-di-balok-kuantan-pahang/
http://www.jomstay.com/homestay_di-kampung-padang-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-di-sg-ular-gebeng-cherating-kuantan/
http://www.jomstay.com/hamreen-homestay-im14-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-4/
http://www.jomstay.com/homestay-dperamu-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-ekonomi-desa-homestay-jaya-gading/
http://www.jomstay.com/homestay-di-kuantan-semua-air-cond/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-aircond-bilik-ruang-tamu-selesa/
http://www.jomstay.com/anis-homestay-at-kuantan-pahang/
http://www.jomstay.com/kampung-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/kuantan-homestay/
http://www.jomstay.com/homestay-d-cenderawasih-aneka-jaya-kuantan/
http://www.jomstay.com/darif-homestay-kampung-pandan-2-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-fayyadh-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-3-bilik-2-aircond-2/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-jalan-beserah-4-bilik-3-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-harmoni-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-pantai-balok-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-aircond-bilik-ruang-tamu-luas/
http://www.jomstay.com/indera-mahkota-kuantan-homestay/
http://www.jomstay.com/homestay-tmn-sepakat-permatang-badak-kuantan-rm150/
http://www.jomstay.com/dsireh-homestay-kuantan-5/
http://www.jomstay.com/homestay-selesa-suri-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-kubang-buaya/
http://www.jomstay.com/homestay-indera-mahkota-15-kuantan-2/
http://www.jomstay.com/homestay-arissa-kuantan-gambang/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-semi-d-2-aircond/
http://www.jomstay.com/dsireh-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-assyifa-rumah-tamu-kuantan/
http://www.jomstay.com/zara-q-kuantan-homestay-indera-mahkota-14/
http://www.jomstay.com/homestay-di-bandar-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-arissa-kuantan-jln-gambang/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-5-bilik-tanjung-lumpur/
http://www.jomstay.com/ritz-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantan-semi-d-2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-di-beserah-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-3-unit-bersebelahan-full-aircond/
http://www.jomstay.com/kuantan-homestay-amal-homestay-pelindung-beserah/
http://www.jomstay.com/homestay-cahaya-rifqi-sg-karang-kuantan/
http://www.jomstay.com/dsireh-homestay-kuantan-rm110/
http://www.jomstay.com/rumah-tamu-homestay-pak-abu-inderapura-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-tmn-indera-sempurna-kuantan/
http://www.jomstay.com/bakti-homestay-kuantan-garden-3bilik3aircond/
http://www.jomstay.com/lestary-cherating-homestay-kuantan-pahang/
http://www.jomstay.com/homestay-di-bukit-rangin-jalan-gambang-kuantan/
http://www.jomstay.com/wan-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/kuantan-idaman-homestay-full-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-hk-enterprise-pandan-aman-kuantan-airpor/
http://www.jomstay.com/homestay-pandan-sejahtera-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-tunas-mahkota-kuantan/
http://www.jomstay.com/bella-homestay-semi-d-2km-dari-kuantan-town/
http://www.jomstay.com/yaser-homestay-4-km-bandar-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-ditepi-pantai-sepat-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-di-kuantan/
http://www.jomstay.com/dsireh-homestay-kuantan-rm110-2/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantansemi-d2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-luas-selesa-berhawa-dingin/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-indera-mahkota-berhawa-dingin/
http://www.jomstay.com/nur-ain-kuantan-homestay/
http://www.jomstay.com/kuantan-homestay-amal/
http://www.jomstay.com/homestay-semi-d-indera-sempurna-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-bandar-kuantan-selesa-luas-tapi-tak-mewah/
http://www.jomstay.com/homestay-barakah-indera-mahkota-satu-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-semi-d-2-aircond-3/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-aircond-bilik-ruang-tamu/
http://www.jomstay.com/homestay-bukit-rangin-perdana-2-kuantan/
http://www.jomstay.com/d-permai-homestay-balok-kuantan/
http://www.jomstay.com/adam-homestay-kuantan-dekat-bandarairport/
http://www.jomstay.com/aby-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-tahar-tg-api-kuantan-2km-dari-bandar/
http://www.jomstay.com/homestay-suri-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-taman-sepakat-permatang-badak-kuantan/
http://www.jomstay.com/hr-homestay-balok-baru-kuantan/
http://www.jomstay.com/al-hafiz-kuantan-homestay/
http://www.jomstay.com/djaya-homestay-sungai-isap-jaya-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-br-guest-house/
http://www.jomstay.com/dsireh-homestay-kuantan-3/
http://www.jomstay.com/cenderawasih-pesona-homestay-kuantan-pahang/
http://www.jomstay.com/homestay-dekat-bandar-kuantan-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-di-bandar-kuantan-2/
http://www.jomstay.com/aa-homestay-in-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-beserah-kuantan-sri-beserah-guest-house/
http://www.jomstay.com/homestay-nanzura-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-bandar-kuantan-berhawa-dingin/
http://www.jomstay.com/homestay-bandar-kuantan-sekilau-homestay/
http://www.jomstay.com/my-homestay-di-sungai-karang-kuantan/
http://www.jomstay.com/aqlia-de-casa-homestay-semambu-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-luas-selesa-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-selesa-dekat-bandar-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-indera-mahkota-14-kuantan/
http://www.jomstay.com/nur-kasih-kuantan-homestay/
http://www.jomstay.com/ar-rayan-beserah-kuantan-homestay/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-teratak-perdana/
http://www.jomstay.com/dsireh-homestay-kuantan-rm120/
http://www.jomstay.com/villa-bonda-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/yellow-house-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-pahangkuantanberserah-berhampiran-balok/
http://www.jomstay.com/homestay-bonda-2-kuantan-pahang/
http://www.jomstay.com/sri-damansara-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-berhampiran-pantai-balok-beserah-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-bandar-kuantan-mudah-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-2-unit-bersebelahan/
http://www.jomstay.com/mk-homestay-di-indera-mahkotakuantan/
http://www.jomstay.com/budget-homestay-family-5-minit-ke-bandar-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-taman-selamat-di-bandar-kuantan-2-buah/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantan-2-unit-2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-kuantan-taman-impian/
http://www.jomstay.com/dsireh-homestay-kuantan-rm120-2/
http://www.jomstay.com/homestay-indera-mahkota-15-kuantan/
http://www.jomstay.com/nurqis-homestay-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-terbaik-di-kuantan-di-beserah-ria/
http://www.jomstay.com/homestay-dcamp-kuantan-pahang/
http://www.jomstay.com/homestay-bandar-kuantan-3-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-i-sempurna-kuantan-3-bilik-2-aircond/
http://www.jomstay.com/homestay-aman-kuantan-near-gambang-and-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-balok-kuantan/
http://www.jomstay.com/homestay-bajet-kuantan-pekan-gambang/
http://www.jomstay.com/homestay-isempurna-kuantan-3-bilik-2-aircond/ 


 

 


 

 

 


 

 

 embedmaps.org free web page counters

No comments:

Post a Comment